Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Δεκ-2018 14:15

  Μ. Σπυράκη: Ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε στην ψηφιακή οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μ. Σπυράκη: Ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε στην ψηφιακή οικονομία

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Το δικό της κάλεσμα σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών να στρέψουν το βλέμμα τους στη χώρα μας και να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε από το βήμα του Συνεδρίου "ICT 2018", το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη.

  "Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ένα καλύτερο μέρος από την Ελλάδα για να δοκιμάσουμε τη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού. Διότι στην Ελλάδα έχουμε επιστημονικό δυναμικό με υψηλή κατάρτιση, ειδικά στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, και προσφέρουμε ανταγωνιστικό περιβάλλον από άποψη λειτουργικού κόστους", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κ. Σπυράκη, η οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια στο "ICT 2018". Το μεγαλύτερο, δηλαδή, ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη που διοργανώνει η Κομισιόν.

  Το κάλεσμα της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο momentum. Η Έκθεση Συγκριτικής Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την οποία επεξεργάστηκε η Κομισιόν, διαπιστώνει για την Ελλάδα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης των ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και σημαντική υστέρηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Για το λόγο αυτό, η Μαρία Σπυράκη έστειλε μήνυμα στους μετέχοντες στο συνέδριο να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η χώρα μας αποτελεί προορισμό με υψηλές δυνατότητες για επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα.

  Η κ. Σπυράκη πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι κυβερνήσεις στα κράτη -μέλη, να παραδειγματιστούν από τη Νέα Υόρκη, το Ελσίνκι, τη Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ, που κατατάσσονται στην πεντάδα των πόλεων με το ευνοϊκότερο περιβάλλον για την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σύμφωνα με το Ίδρυμα Καινοτομίας "ΝESTA” που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πόλεις αυτές αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για να προκαλέσουν αλλαγές, είναι ανοιχτές στις νέες τάσεις και "λειτουργούν περισσότερο ως επιχειρηματίες παρά ως γραφειοκράτες".

  Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε πως για να αντιμετωπίσουμε τις ψηφιακές προκλήσεις οφείλουμε να συνδυάσουμε γνώση, αντίληψη, συναισθηματική νοημοσύνη και φυσικές ικανότητες. "Η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να έχουμε συνεκτικές κοινωνίες που ενσωματώνουν την 4η βιομηχανική επανάσταση ως μέρος της αναβάθμισης της ζωής των πολιτών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη τους και την ασφάλεια της ψηφιακής καθημερινότητας τους", σημείωσε, στη διάρκεια της ομιλίας της. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων