Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Δεκ-2018 20:31

  Πηγές ΥΠΟΙΚ: Στις 27/2 η επόμενη έκθεση για την Ελλάδα - Συστηματική εργασία για τις μεταρρυθμίσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πηγές ΥΠΟΙΚ: Στις 27/2 η επόμενη έκθεση για την Ελλάδα - Συστηματική εργασία για τις μεταρρυθμίσεις

  Της Δήμητρας Καδδά

  Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, η οποία περιλάμβανε δύο σκέλη: τον Προϋπολογισμό του 2019 και την Ενισχυμένη Εποπτεία. Αύριο θα συζητηθεί, στο πλαίσιο του Ecofin, η εκκίνηση της "σε βάθος έρευνας" για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες.

  Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ως επόμενο ορόσημο την 27η Φεβρουαρίου και την επόμενη Έκθεση για την Ελλάδα.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

  Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων "επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019". Αναφέρει επίσης ότι υπήρξε θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας. 

  Κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, με θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών,  επισημαίνει ότι "δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας". Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ "επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία".

  Διαβάστε ακόμη:
  Ντομπρόβσκις: Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι "συμβατός" με το Σύμφωνο Σταθερότητας"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων