Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 10:53

  Με πιο αργούς ρυθμούς πληρώνονται τα φέσια νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με πιο αργούς ρυθμούς πληρώνονται τα φέσια νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων

  Μικρή επιτάχυνση σημειώθηκε τον Ιούλιο στη ροή αποπληρωμής των οφειλών  του κράτους προς τους ιδιώτες, αλλά για συγκυριακούς λόγους εξαιτίας των αυξημένων επιστροφών φόρων λόγω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Κατά τα άλλα, οι πληρωμές συντάξεων αλλά και οφειλών νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ συνεχίζουν να  γίνονται με τον "αραμπά", σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις οι ρυθμοί πληρωμών επιβραδύνονται. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ποσό των 286,6 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τον Ιούλιο του 2018 για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, για εκκρεμείς επιστροφές φόρων καθώς και για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων.

  Αναλυτικότερα για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων διατέθηκε το ποσό των 67,8 εκατ. ευρώ. Για αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φορέων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα καταβλήθηκαν 72,3 εκατ. ευρώ, ενώ για εκκρεμείς επιστροφές φόρων καταβλήθηκε το ποσό των 146,5 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 1,934 δισ. ευρώ έναντι 2,018 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονταν σε 790 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 706 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

  *Δείτε όλη την ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη στήλη "Σχετικά Αρχεία" 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων