Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 00:03

  Μίστερ Τσίπρας κόντρα στον ταβάριτς Αλέξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ψάξτε οριζοντίως, από Σκόπια μέχρι Τουρκία. Και καθέτως, από Καβάλα μέχρι Κρήτη. Θα βρείτε λύση στο "σταυρόλεξο" των εκλογών του μίστερ Τσίπρα.

  "Κλειδί" στη σκέψη μας να είναι η βούληση του μίστερ Τσίπρα και όχι τα οράματα και οι αριστερισμοί (ανάμεσα στο 2012 και 2015) του (προς εξαφάνιση) ταβάριτς Αλέξη. Το ίδιο "κλειδί" θα μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε (φαίνονται ήδη) ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Γύρισαν από την άλλη πάντα. Νωρίτερα μεν, από τότε που γύρισαν και με τον Ανδρέα, αλλά γύρισαν για τα καλά...

  Το Σκοπιανό, ως βούληση Αμερικανών και ΝΑΤΟ, θα λυθεί, στην ώρα του και χωρίς πολιτικές αναταράξεις. Η λύση ήθελε τον δικό του μίστερ... με τους απαραίτητους "ναι σε όλα". Εκείνον που ξέρει άπταιστα και τη γλώσσα των ταβάριτς... Όπως τότε, που άλλα θέματα ΝΑΤΟ πέρασαν μόνο με "ορκισμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ" αφήνοντας σε εκκρεμότητα στην (οριζόντια) λίστα... το Σκοπιανό.

  Θέλετε και την απόδειξη της αλλαγής; Τα γνωστά στρατευμένα καθίκια... που έχουν αποστολή να αποκαλούν εθνίκια... όποιον τολμάει να έχει άλλη άποψη, μπας και μαζευτούν... ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. 

  Είναι τα ίδια καθίκια που ούρλιαζαν "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Και οι Αμερικάνοι τους έβαλαν τώρα να γλύφουν τα πεζοδρόμιά της...

  Βγαίνουν στους δρόμους και τώρα στο διαδίκτυο με κονσερβαρισμένα συνθήματα (όπως τότε με το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο) για να καλύψουν τυχόν πομπές τώρα που ο μίστερ Τσίπρας θα ψηφίσει (ο κόσμος να χαλάσει) τη συμφωνία με ανταλλαγή την αμερικανική στήριξη στην άνεση να εφαρμόσει τις προσωπικές του αποφάσεις για την ώρα που τον βολεύουν οι εκλογές. 

  Και επειδή όλα δείχνουν πως στα Σκόπια, στο τέλος του μηνός, θα έχουμε έτοιμη τη συμφωνία, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν καμιά σκασίλα... να συνδέσουν τις εκλογές με μια υπόθεση ήδη τελειωμένη. 

  Πάμε τώρα στην οικονομία, ως άλλη (θεωρητικά) αιτία που μπορεί να προκαλέσει πίεση στην κυβέρνηση. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε (ελπίζω και να συμφωνούμε) η οικονομία της χώρας αποκλείεται να επηρεάσει αποφάσεις για λόγους, που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και μόνο με την Ελλάδα. 

  Πρώτον τίποτε δεν έχει αλλάξει στην πολιτική σκηνή του τόπου (θα δούμε αν κάτι γίνει μετά τις εκλογές) ώστε να οδηγηθούμε σε ανοικτή ελεύθερη οικονομία και το άθλιο κράτος-γαργαντούας να τραβήξει τα σαγόνια του από τον κορβανά, απελευθερώνοντας τις ιδιωτικές δυνάμεις της. Γι' αυτό και στην Ελλάδα η οικονομία (από μόνη της) ουδέποτε έριξε κυβερνήσεις. Ούτε και στην κρίση, αν το ψάξουμε καλά. 

  Δεύτερον γιατί αν ελευθερωθεί η σημερινή κρατική (στη βάση της) οικονομία χάνονται η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα στην εξαγορά κρατικών και άλλων επιχειρήσεων το 2019-2020 που θα αρχίσει (λόγω απαιτήσεων μνημονίου και Εποπτείας) το πραγματικό παζάρι.

  Συνεπώς όποια νούμερα και αν φανούν στη συνέχεια (της πτωτικής ανάπτυξης των προηγουμένων τριμήνων, του 1,8%) δεν κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη στον μίστερ Τσίπρα. Το τι θα λέει ο ταβάριτς Αλέξης για δίκαιη ανάπτυξη..., είναι μόνο για τις γιάφκες...

  Από τους συνταξιούχους, τέλος, δεν πέφτει η κυβέρνηση. Και δεν θα ασχοληθεί σοβαρά ο μίστερ Τσίπρας, ότι και αν λέει ο ταβάριτς Αλέξης...

  Αντίθετα στρέφοντας την προσοχή των τιμημένων γηρατειών... (που έλεγε ο Ανδρέας) στο ψαλίδισμα ή όχι των παλαιών συντάξεων θα περάσει μια χαρά τη μεγάλη σφαγή των πολλών, από τον Ιανουάριο του 2019, (με το νομοθέτημα των "ναι σε όλα" για την προσωπική διαφορά στον νέο υπολογισμό συντάξεων) που, ως κούρεμα της αρκούδας... το κρατάει πονηρά στη σκιά... του δήθεν πόνου του για τους παλιούς συνταξιούχους!!

  Κατά την άποψή μας λοιπόν, τίποτε δεν θα συννεφιάσει τις (ξεκάθαρα προσωπικές) απόψεις του Τσίπρα για τον χρόνο των εκλογών. Και ας μένουν στη λίστα των αμερικάνικών ισορροπιών (μετά τις οριζόντιες λύσεις) οι κάθετες, που έχουν το σύνθετο όνομα "ενέργεια στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, έρευνες για υδρογονάνθρακες, φυσικό αέριο και άλλα... σε όλο το Αιγαίο, από Καβάλα-Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη". Λύσεις οι οποίες σιγουρεύονται (έτσι έδειξε μέχρι και σήμερα η μεταπολιτευτική ιστορία) μόνο με ανοιχτόμυαλο... "μίστερ πρωθυπουργό", σπουδαγμένο σε σχολές των ταβάριτς...

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων