Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 10:07

  H Adidas κερδίζει την Nike στην Wall Street

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η Adidas κερδίζει την Nike στην Wall Street, με τη μετοχή της να κερδίζει 21,87% από τις αρχές του έτους, έναντι 16,92% για τη μετοχή της Nike.

  Οι μετοχές της Adidas υπεραποδίδουν επίσης έναντι της ευρύτερης αγοράς, ενώ οι μετοχές της Nike έχουν ευθυγραμμιστεί με την αγορά.

  Η σύγκριση των δύο μετοχών, ωστόσο, είναι δύσκολη. Ενώ η Nike έχει ξεπεράσει την απόδοση της Adidas στο διάστημα των τριών τελευταίων ετών, η εταιρεία παραμένει πίσω από την ανταγωνίστριά της σε επίπεδο πενταετίας.

  Adidas and Nike shares over a Three-year period

  Adidas and Nike shares over a Five-year period

  Adidas' and Nike's Gross Margins

  Σε κάθε περίπτωση, η Adidas αναδεικνύεται σε σοβαρό ανταγωνιστή της Nike τόσο στην Wall Street όσο και στην Main Street.

  Με πολλούς τρόπους.

  Ένας από αυτούς είναι η επέκταση της κλίμακας και της εμβέλειας των δραστηριοτήτων της, οι οποίες τώρα αποτελούνται από τα brands Adidas, Reebok, TaylorMade και Runtastic, γεγονός που έχει ωθήσει τα μικτά περιθώρια κέρδους της Adidas αρκετά πάνω από αυτά της NIKE. Αυτό είναι κάτι που παρακολουθεί στενά η Wall Street.

  Έπειτα υπάρχει το μάρκετινγκ που προσεγγίζει τους "καινοτόμους" και τους "πρώτους καταναλωτές", συνήθως ηλικίας 15-30 ετών, με νέα προϊόντα που δημιουργούν αστραπιαία φρενίτιδα πωλήσεων. Η σειρά NMD R1, για παράδειγμα, πούλησε 400.000 ζευγάρια μόνο την πρώτη ημέρα διάθεσης. Η Ultraboost πούλησε 11.000 ζευγάρια την πρώτη ώρα.

  Ο διαφημιστικός θόρυβος τροφοδοτείται επίσης από τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους η Adidas φτιάχνει τα προϊόντα της. Όπως η σειρά ρούχων Yoga Collection, η οποία είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό ωκεανού. Και τα αθλητικά παπούτσια AlphaEdge 4D, τα οποία κατασκευάζονται με τη χρήση φωτός και οξυγόνου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται Ψηφιακή Σύνθεση Φωτός.

  Τη διαφημιστική προβολή ενισχύουν συνεργασίες με διασημότητες και εταιρείες όπως ο Pharell Williams, η Run DMC, ο Kanye West, η Bape και Beyonce.

  Για να είμαστε δίκαιοι, η Nike έχει επίσης επεκτείνει την κλίμακα και το εύρος των δραστηριοτήτων της με την πάροδο του χρόνου προσθέτοντας νέες μάρκες. Έχει ξεκινήσει αποτελεσματικές εκστρατείες μάρκετινγκ με καινοτόμα προϊόντα και συμβόλαια με celebrities. Μάλιστα, η Nike ξεπερνά την Adidas στις αναζητήσεις Google.

  Οι αναζητήσεις στο Google για την Adidas έναντι της Nike

  Εταιρεία Αποτελέσματα αναζήτησης
  Adidas 3,27 τρισ.
  Nike 3,78 τρισ.

   

  Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές μετοχών εκθειάζουν τα δυνατά σημεία και την επιχειρηματική στρατηγική της Nike. "Μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει επιδείξει η Nike τα τελευταία χρόνια είναι η καινοτομία, η δημιουργία προϊόντων και η εμβάθυνση των συνδέσεων one-on-one με τους πελάτες της", λέει ο Haris Anwar, Ανώτερος Αναλυτής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής πλατφόρμας Investing.com. ¨Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι ότι η Nike κερδίζει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τον βασικό της αντίπαλο στην Ευρώπη, την Adidas, ακόμη και στην εγχώρια αγορά της. "

  Η στρατηγική της Nike ήταν πιο επιτυχημένη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Anwar. "Με την εφαρμογή αυτής της εστιασμένης στρατηγικής, η Nike κατάφερε να προσελκύσει νέους πελάτες σε ευρωπαϊκούς κόμβους μόδας όπως το Παρίσι και το Βερολίνο. Στο τελευταίο τρίμηνο, όταν η ανάπτυξη της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των αναλυτών, οι πωλήσεις της εξακολούθησαν να επεκτείνονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δείχνοντας μεγαλύτερη διείσδυση".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  148,9 δισ. $

  -3.839,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  99,9 δισ. $

  -660,2 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  88,3 δισ. $

  -334,4 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,8 δισ. $

  -1.290,4 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,0 δισ. $

  -1.728,1 εκ. $