Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 08:15

  To bitcoin μέχρι τα Χριστούγεννα -μια αισιόδοξη, μια απαισιόδοξη και μια μέτρια πρόβλεψη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η τιμή του Bitcoin παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα τελευταία. Για περισσότερο από δύο μήνες, το ψηφιακό νόμισμα έχει εγκλωβιστεί κοντά στο επίπεδο των 6.500 δολαρίων.

  Αυτό μπορεί να εκπλήσσει όσους παρακολουθούν στενά τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Για διάφορους λόγους. Ένα από αυτούς είναι η μεταβλητότητα. Η τιμή του Bitcoin κινήθηκε παντού στον "χάρτη" πέρυσι. Ανέβηκε από τα περίπου 6000 δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου στα περίπου 20.000 δολάρια μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, προτού επιστρέψει ξανά στα 6.000 δολάρια.

  Έπειτα είναι και το τάιμινγκ. Η σταθερότητα του Bitcoin έρχεται σε μια περίοδο ολοένα και αυξανόμενων επιτοκίων στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν δώσει ώθηση στο δολάριο έναντι πολλών άλλων νομισμάτων.

  Για τους τεχνικούς αναλυτές, η σταθερότητα τιμών συνήθως ακολουθείται από μεγάλες κινήσεις. Θα έχει άραγε το Bitcoin άλλη μία άγρια κούρσα έως τα Χριστούγεννα;

  Για να απαντήσει το παραπάνω, ο Greg Giordano, έκανε μια προσομοίωση χρησιμοποιώντας τρία οικονομετρικά μοντέλα. Τα αποτελέσματα συνοψίζονται στον πίνακα:

  Το Bitcoin έως τα Χριστούγεννα: μια αισιόδοξη, μια απαισιόδοξη και μια ήπια πρόβλεψη

  Οικονομετρικό μοντέλο Τιμή
  Hayes $12,629.15
  Wheatley $816.91
  Market Model $8,573.56

   

  Από τη μια πλευρά, το μοντέλο του Hayes προβλέπει μια τιμή της τάξης των  $12,629.15, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

  Όπως αναμενόταν, αυτή είναι μια bullish πρόβλεψη. Το μοντέλο του Hayes εστιάζει στην πλευρά της προσφοράς της αγοράς bitcoin, η οποία αναμένεται να αυξάνεται με ακόμη βραδύτερο ρυθμό, καθώς θα πλησιάζει στο όριο.

  Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο Wheatley προβλέπει μια τιμή 816.91 δολαρίων,  ένα ποσοστό της τρέχουσας τιμής. Όπως αναμενόταν, αυτή είναι μια πολύ bearish πρόβλεψη. Το μοντέλο εστιάζει στην πλευρά της ζήτησης της αγοράς του bitcoin, υπολογισμένης με βάση το ποσοστό υιοθέτησης, το οποίο αργά αυξάνεται.

  Αυτό σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gallup.

  Κάπου στη μέση είναι το μοντέλο της αγοράς - ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων μοντέλων - το οποίο προβλέπει τιμή 8.573,56 δολαρίων, όχι τόσο μακριά από την τρέχουσα τιμή.

  Πού εκτιμά η επενδυτική κοινότητα Bitcoin ότι θα φτάσει η τιμή του Bitcoin μέχρι τα Χριστούγεννα;

  Ο Raghav Reggie Jerath, Διευθύνων Σύμβουλος της Gath3r Web Miner, αναμένει ότι οι τιμές του Bitcoin θα είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις του μοντέλου της αγοράς. "Ιστορικά, το Bitcoin είχε πάντα θετικές κινήσεις τιμών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε είναι πιθανό να δούμε τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 7500 και 8500 για το υπόλοιπο του έτους", λέει ο Jerath.

  Ο Patrick E. Palacio, Διευθύνων Σύμβουλος της LoyalCoin, βλέπει μια μέτρια αύξηση της τιμής του Bitcoin στο επίπεδο των 7.000-7500 δολαρίων. "Πιστεύω ότι θα υπάρξει άνοδος στο Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες και το Bitcoin θα αυξηθεί ελαφρά στα περίπου 7-7,5 χιλ. δολάρια", λέει ο Palacio.

  Ο trader  Bitcoin Abraham Merkin πιστεύει ότι τα 6.000 δολάρια είναι ένα "σκληρό πάτωμα" για το Bitcoin. Εν τω μεταξύ, δεν βλέπει καμία σημαντική κίνηση των τιμών μέχρι τα Χριστούγεννα "Η μεταβλητότητα που είδαμε πέρυσι έως το πρώτο τρίμηνο του 2018 ανήκει στο παρελθόν", λέει. "Το Bitcoin δεν θα χτυπήσει τα 8,000 δολάρια το 2018. και ίσως να μην φτάσει τα 7.300 δολάρια πριν από τα Χριστούγεννα, δεδομένης της τρέχουσας ηρεμίας. "

  Ο Clement Thibault, Ανώτερος Αναλυτής στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα Investing.com, προβλέπει ότι το Bitcoin θα παραμείνει κοντά στα 6.000 δολάρια. "Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι πιέσεις ρεσυτοποιήσεων εξακολουθούν να ωθούν την τιμή προς τα κάτω", λέει ο Thibault. "Όσον αφορά το κατώτατο σημείο, το Bitcoin διατήρησε ένα σκληρό πάτωμα στα 6.000 δολάρια για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, και η διάσπασή του προς τα κάτω θα μου προκαλούσε έκπληξη"

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,3 δισ. $

  -4.294,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,3 δισ. $

  -781,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,2 δισ. $

  -1.175,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,7 δισ. $

  -1.603,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -42,0 εκ. $