Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Νοε-2018 11:37

  Γιατί η Apple θα σταματήσει να ανακοινώνει τις πωλήσεις των iPhone, iPad και Mac

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γιατί η Apple θα σταματήσει να ανακοινώνει τις πωλήσεις των iPhone, iPad και Mac

  Του Jean Baptiste Su

  Παρά τα έσοδα-ρεκόρ που κατέγραψε στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο και στο οικονομικό έτος 2018 -περίπου 70 δισ. δολ. (αύξηση 20%, 10 δισ. δολ.) και 266 δισ. δολ. (αύξηση 15%, 36 δισ. δολ.) αντίστοιχα- η Apple από τώρα και στο εξής δεν θα ανακοινώνει στοιχεία για τις πωλήσεις των iPhone, iPad και Mac.

  Και ο λόγος είναι πως η εταιρεία του Κουπερτίνο αναμένει οι πωλήσεις των έξυπνων συσκευών της είτε να παραμείνουν στάσιμες ή να μειωθούν.

  "Για να δώσω ένα παράδειγμα, οι πωλήσεις του πιο πρόσφατου iPhone ήταν πολύ δυνατές στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή προσελκύουμε καταναλωτές στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες. Ωστόσο, αυτό δεν μπορείς να το δεις στα δημοσιευμένα στοιχεία", είπε ο CFO της Apple, Luca Maestri, στη διάσκεψη των οικονομικών αποτελεσμάτων.

  Ο Maestri, επίσης, σημείωσε ότι οι ανταγωνιστές της Apple δεν παρέχουν στοιχεία για τις πωλήσεις των δικών τους έξυπνων κινητών τηλεφώνων ή ταμπλετών, ενώ "ο όγκος πωλήσεων είναι σήμερα λιγότερο σχετικός από ό,τι ήταν στο παρελθόν".

  Και συνέχισε: "Εάν δείτε τα έσοδα ή τα κέρδη της Apple των τελευταίων τριών ετών, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση με το πόσα τεμάχια τηλεφώνων έχουν πουληθεί".

  Κρύβοντας τα νούμερα που αφορούν τις πωλήσεις των προϊόντων της η Apple αποφεύγει ένα "καυτό" ζήτημα που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να επηρεάσει τις διαθέσεις των επενδυτών απέναντι στην εταιρεία. Έτσι, λοιπόν, ο κολοσσός του Κουπερτίνο επιλέγει να επικεντρώσει την προσοχή των επενδυτών σε αυτό που η ίδια θεωρεί ως σημαντικό, δηλαδή στα οικονομικά της στοιχεία και στις επιδόσεις της μετοχής της.

  Για το τρέχον τρίμηνο, η Apple αναμένει ένα ακόμη ρεκόρ με τα έσοδα να διαμορφώνονται μεταξύ 89 και 93 δισ. δολ., παρά τα εθνικά και γεωπολιτικά εμπόδια, τα οποία η εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να αποφύγει λόγω της ανώτερης ποιότητας των προϊόντων της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,3 δισ. $

  -4.294,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,3 δισ. $

  -781,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,2 δισ. $

  -1.175,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,7 δισ. $

  -1.603,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -42,0 εκ. $