Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Νοε-2018 11:11

  Τρία χαρακτηριστικά της Red Hat που τράβηξαν την προσοχή της IBM

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τρία χαρακτηριστικά της Red Hat που τράβηξαν την προσοχή της IBM

  Του Panos Mourdoukoutas

  Η Red Hat ήταν προς πώληση εδώ και καιρό και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές επιχειρήσεις εξέτασαν την απόκτησή της αλλά έχασαν την ευκαιρία να την εξαγοράσουν. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Google. Η IBM όμως ήταν αυτή που την αγόρασε.

  Η IBM πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό, περίπου 33 δισ. δολ., για να αποκτήσει την εταιρεία ανοιχτού λογισμικού. Με απλά λόγια, η τιμή αγοράς της Red Hat της δίνει αξία όσο το ένα τρίτο της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας της IBM.

  Τι ήταν όμως αυτό που είδε η IBM στη Red Hat, και το αγνόησαν οι άλλοι;

  Πολύ απλά, είδε την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής, που θα εξασφαλίσουν στην IBM υψηλότερα κέρδη.

  Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Red Hat αναμένεται να δώσει στην IBM τρία πράγματα: το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας ανοικτού κώδικα, την καινοτόμα υβριδική cloud πλατφόρμα της, καθώς και μια τεράστια κοινότητα ανάπτυξης ανοικτού κώδικα. 

  Αυτό επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της IBM, ο οποίος εξήγησε πως η εταιρεία κάνει επενδύσεις προκειμένου να ηγηθεί των αναδυόμενων και υψηλής αξίας τμημάτων της αγοράς IT. "Η Red Hat αποτελεί την τελευταία μεγάλη κίνηση της IBM αυτής της στρατηγικής. Μαζί γινόμαστε ηγέτες στην παροχή cloud υπηρεσιών".

  Ο George Andreadis, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Pace, πιστεύει οι IBM και Red Hat αποτελούν έναν δυναμικό συνδυασμό. "Η συνεργασία τους ίσως είναι το άλμα που χρειάζεται η IBM από τις υπηρεσίες cloud στα υπολογιστικά προγράμματα. Αναμένονται δηλαδή λύσεις που θα δώσουν στην IBM το κίνητρο να ανταγωνιστεί άλλους κολοσσούς όπως η Google και η Amazon".

  Ωστόσο, ο ίδιος διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ποσό που έδωσε η IBM προκειμένου να εξαγοράσει τη Red Hat, αφού τα 33 δισ. δολ. απέχουν αρκετά από τα 20 δισ. δολ. στα οποία υπολογιζόταν η αξία της εταιρείας.

  Επίσης, αρκετοί εκφράζουν αμφιβολίες για την επίδραση που μπορεί να έχουν οι επιδόσεις της Red Hat στα οικονομικά της IBM. Αν και τα κέρδη της Red Hat αναπτύσσονται με ρυθμό 13,7%, η εταιρεία αποτελεί ένα μικρό τμήμα των δραστηριοτήτων της IBM. 

  Η κατάσταση όμως μπορεί να αλλάξει άρδην, αν και εφόσον τα τρία προαναφερθέντα χαρακτηριστικά της Red Hat εξοπλίσουν την IBM με τις απαραίτητες δυνατότητες απέναντι στις Amazon, Google. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,3 δισ. $

  -4.294,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,3 δισ. $

  -781,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,2 δισ. $

  -1.175,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,7 δισ. $

  -1.603,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -42,0 εκ. $