Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Νοε-2018 10:50

  Ο ζήλος για τα κρυπτονομίσματα φθίνει -ρωτήστε και τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ στον κόσμο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο ζήλος για τα κρυπτονομίσματα φθίνει -ρωτήστε και τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ στον κόσμο

  Του Ralph Jennings

  Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ κατόπιν ανάθεσης ενημέρωσε πρόσφατα τους επενδυτές ότι οι πωλήσεις της επιβραδύνονται εξαιτίας της "συρρικνούμενης ζήτησης" για τους μικροεπεξεργαστές που εξειδικεύονται στο "mining" κρυπτονομισμάτων. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) αναγκάστηκε να υποβαθμίσει την πρόβλεψή της για την αύξηση των πωλήσεων φέτος στο 6,5% από  7-9% προηγουμένως.

  Οι παραγγελίες τσιπ έχουν υποχωρήσει, λέει ​​​​​​ο Zhang Jian, ιδρυτής του Fcoin/F1, εντός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων από την Κίνα. "Αυτό αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τη συνεχιζόμενη bear market στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Δεν είναι μυστικό ότι το mining κρυπτονομισμάτων επιτάχυνε την αναβάθμιση και τις πωλήσεις της υπολογιστικής ισχύος, ωστόσο αυτός ο ρυθμός επιβραδύνθηκε σημαντικά στο β' και το γ' τρίμηνο".

  Τα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει λίγη από τη μαγεία τους. Η χρήση τους ως κανονικό νόμισμα γοήτευσε κάποτε πολύ τους επενδυτές ενώ έφερε στον κόσμο άπειρες startups του κλάδου fintech που παρέχουν υπηρεσίες στη βάση της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, η τιμή του bitcoin έχει κάνει βουτιά 60% φέτος, καθιστώντας δυσκολότερο για τους miners να αποκομίσουν κέρδη χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα υπολογιστικά τους συστήματα για να παράγουν και επικυρώσουν μονάδες κρυπτονομισμάτων.

  Η TSMC κατασκευάζει υψηλής απόδοσης μικροεπεξεργαστές για πελάτες όπως η AMD, η οποία έχει επίσης δείξει σημάδια επιβράδυνσης. Μια έκθεση για την πορεία του κλάδου ανέφερε απλά ότι η AMD γνώρισε "τεράστια" συρρίκνωση στη δραστηριότητα β' τριμήνου εξαιτίας των τσιπ που χρησιμοποιούνται στο mining κρυπτονομισμάτων και ότι δεν αναμένει ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο.

  Το ενδιαφέρον για το mining κρυπτονομισμάτων περιορίστηκε φέτος εν μέρει εξαιτίας της πτώσης της τιμής του bitcoin. Επίσης η λεγόμενη "εξόρυξη" γίνεται μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική διαδικασία και οι φόρμουλες απόδοσης όλο και πιο περίπλοκες. Όταν η αγορά πέφτει, το εισόδημα του εξοπλισμού του miner θα συρρικνωθεί αρκετά και θα γίνει ακόμη και ζημιογόνο, αναφέρει το Intelligent Investing στο σχόλιο του Ιουλίου.

  "Η μείωση της ζήτησης για εξοπλισμό "εξόρυξης" κρυπτονομισμάτων έχει να κάνει με το υψηλό κόστος αγοράς", λέει ο Peng Mao-jung, διευθυντής κέντρου διεθνούς στρατηγικής στο Ινστιτούτο Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας της κυβέρνησης της Ταϊβάν. "Η απουσία ενδιαφέροντος για τον εξοπλισμό του mining έχει επίσης να κάνει με την πτώση των κρυπτο τιμών".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  145,3 δισ. $

  -4.294,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  98,3 δισ. $

  -781,1 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  84,2 δισ. $

  -1.175,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  82,7 δισ. $

  -1.603,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  67,4 δισ. $

  -42,0 εκ. $