Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Σεπ-2018 19:47

  H λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες Cloud για το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  H λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες Cloud για το 2018

  Το Forbes κυκλοφόρησε το 2018 Cloud 100, την οριστική κατάταξη των κορυφαίων 100 μη εισηγμένων εταιρειών cloud στον κόσμο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Bessemer Venture Partners και Salesforce Ventures. H τρίτη ετήσια λίστα κατατάσσει τις κορυφαίες μη εισηγμένες εταιρείες που φέρνουν την επανάσταση στην τεχνολογία cloud. Με τις εξελίξεις στο λογισμικό, την ασφάλεια cloud, την ανάπτυξη πλατφορμών και άλλα, αυτές οι εταιρείες επαναπροσδιορίζουν το μέλλον όλων των βιομηχανιών και των κλάδων. Οι εταιρείες στη λίστα Cloud 100 παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία της συγκεκριμένης βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων, της ανάπτυξης, του μεριδίου αγοράς και της αποτίμησης. 

  Η εταιρεία online πληρωμών Stripe βρίσκεται ξανά στην κορυφή της φετινής λίστας Cloud 100, με την εταιρεία λογισμικού Slack να την ακολουθεί και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Zoom Video Communications που βρισκόταν στο νούμερο 18 στην λίστα του 2017, βρέθηκε φέτος στην τρίτη θέση. Η εταιρεία ασφάλειας και διαχείρισης συστημάτων Tanium (Νο.4) και η εταιρεία διαχείρισης έργων λογισμικού Procore (No.5) ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

  "Το Cloud 100 τώρα στην τρίτη του χρονιά παρουσιάζει εταιρείες cloud που αλλάζουν τους κανόνες παιχνιδιού της αγοράς"  δήλωσε ο Alex Konrad συντάκτης της λίστας του Forbes. " Αυτοί οι οποίοι φτιάχνουν τις λίστες φέρνουν την επανάσταση στις επιχειρήσεις καθώς τους βοηθούν να ανελιχθούν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά, να ενισχύσουν αποτελεσματικές συνεργασίες και να προάγουν την κινητικότητα και την ευελιξία και πολλά άλλα. 

  Περισσότερες από 20 εισηγμένες εταιρείες Cloud τα τελευταία τρία χρόνια ήταν μέλη του Cloud 100, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως DropBox και DocuSign. Μερικές από τις σημαντικές εξαγορές cloud τα τελευταία τρία χρόνια προέρχονταν από το Cloud 100  συμπεριλαμβανομένης της Duo η οποία εξαγοράστηκε από την Cisco τον Αύγουστο του 2018 για $2,35 δισεκατομμύρια, και η Adaptive η οποία εξαγοράστηκε από την Workday τον Αύγουστο του 2018. 

  O Tooey Courtemanche, ο διευθύνων σύμβουλος της Procore, έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στην Procore, μία εφαρμογή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που φέρνει τα κατασκευαστικά έργα πάνω στο Cloud. H Procore, που βρίσκεται στο Νο.5 στη λίστα Cloud 100 στο Forbes, είναι το πιο δημοφιλές τμήμα στο λογισμικό σε έναν κλάδο $1 τρισεκατομμυρίου. 

  Ο φετινός κατάλογος συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Forbes, το οποίο παρουσιάζει μια εκτενή συνέντευξη του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Jeff Bezos όπου ο Bezos αποκαλύπτει πως χειρίζεται την καινοτομία στην εταιρεία και πως επιλέγει που να επεκταθεί. 

  Υπάρχουν 27 νέες εταιρείες στον κατάλογο της φετινής χρονιάς συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Robotic Process Automation UiPath (No.14) η οποία ήταν η κορυφαία πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία στο κατάλογο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία HashiCorp (32) και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για την ασφάλεια στον διαδίκτυο, Darktrace (36) 

  Η λίστα περιλαμβάνει εταιρείες σε κατηγορίες όπως οι Υποδομές και Εργαλεία Προγραμματισμού (15), Πωλήσεις και Υποστήριξη (12), Ασφάλεια (12), Δεδομένα και Στατιστική (11) και Συνεργασία και Εργασία (9). Καμία κατηγορία στο Cloud 100 δεν είχε περισσότερες εταιρείες από την κατηγορία Εργαλεία Υποδομών και Ανάπτυξης – η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία, PagerDuty, βρίσκεται στη θέση Νο.16 ανεβαίνοντας 25 θέσεις στην κατάταξη φέτος.

  H περιοχή του Σαν Φρανσίσκο κυριάρχησε στο Cloud 100 το 2018, με 51 εταιρείες από 48 το 2017. Ακολούθησαν η Νέα Υόρκη (11), η Βοστώνη (7) και η Γιούτα (4). Υπάρχουν άλλες τρεις εταιρείες που εκπροσωπούνται στον κατάλογο από καθένα από τα ακόλουθα σημεία: Κεντρική Ακτή Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, Βόρεια Καλιφόρνια και Σιάτλ. Σε διεθνές επίπεδο, εταιρείες εμφανίστηκαν στο Cloud 100 από τον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Ινδία, την Ολλανδία και την Ελβετία. Δύο εταιρείες της λίστας, InVision και Zapier, είναι πραγματικοί οπαδοί του cloud λειτουργώντας αποκλειστικά μέσω αυτού. 

  Μεθοδολογία

  Ο εταίρος του Forbes, Bessemer Venture Partners, έλαβε εκατοντάδες αιτήσεις προκειμένου να εντοπίσει τις εταιρείες που ξεχωρίζουν στις κατηγορίες του Cloud που παρουσιάζουν ισχυρά οικονομικά μεγέθη και άλλους εξαιρετικούς ποιοτικούς παράγοντες. Μια ομάδα 34 κριτών αποτελούμενη από την πλειονότητα των διευθυνόντων συμβούλων εισηγμένων εταιρειών Cloud, επέλεξε και κατέταξε τις κορυφαίες 100 εταιρίες που χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό ποιοτικών και ποσοτικών συντελεστών. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει τέσσερις παράγοντες: την ηγετική θέση στην αγορά (35%), την εκτιμώμενη αποτίμηση (30%), τις λειτουργικές μετρήσεις (20%), και τους ανθρώπους και τον πολιτισμό (15%) τους οποίους η κριτική επιτροπή έλαβε υπόψιν της τότε για να επιλέξει, να βαθμολογήσει και να κατατάξει τους νικητές. 


  To top 10 των εταιρειών στη λίστα 2018 Cloud 100:


  1.    Stripe – Σαν Φρανσίσκο
  2.    Slack – Σαν Φρανσίσκο 
  3.    Zoom Video Communications – Σαν Χοσέ
  4.    Tanium – Έμερβιλ,
  5.    Procore – Καρπιντέρια 
  6.    CrowdStrike – Σανιβέιλ 
  7.    Qualtrics- Πρόβο 
  8.    Squarespace, Νέα Υόρκη
  9.    Elastic- Μάουντεν Βιου 
  10.    Eventbrite, Σαν Φρανσίσκο
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  156,1 δισ. $

  -1.735,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  100,7 δισ. $

  -254,7 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  91,6 δισ. $

  -813,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,7 δισ. $

  -455,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  67,9 δισ. $

  -436,6 εκ. $