Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 01-Ιουλ-2018 18:54

  Pfizer Hellas: Δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και στήριξη Ιδρυμάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πιστή στις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας παραμένει η φαρμακευτική Pfizer Hellas, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις πρωτοβουλίες της για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

  Η εθελοντική ορχήστρα των εργαζομένων της Pfizer Hellas γιόρτασε πέντε "μουσικά" χρόνια προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με μια μοναδική εκδήλωση στο Γηροκομείο Αθηνών. Αυτήν τη σημαντική βραδιά τίμησε με την παρουσία του ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου, ο κ. Διονύσης Σαββόπουλος.

  Τα μέλη της Pfizer Hellas Band για άλλη μία φορά προσέφεραν στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα ένα πρόγραμμα γεμάτο από νοσταλγικές μελωδίες, που είχε εμπλουτιστεί ειδικά για την περίσταση με τις μελωδίες του μεγάλου μας τραγουδοποιού, που τόνισε ότι: "Πρωτοβουλίες σαν αυτή αποδεικνύουν περίτρανα πόσο μπορεί η αγάπη των ανθρώπων για τη μουσική να ανοίξει τα φτερά της και να σκεπάσει με στοργή –έστω και για λίγες στιγμές– τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, δίνοντάς της χρώμα και φως!".

  Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas αλλά και εμπνευστής και μέλος της ορχήστρας, δήλωσε σχετικά: "Εκ μέρους των μελών της Pfizer Hellas Band, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον κ. Διονύση Σαββόπουλο, που μας έδωσε την απέραντη χαρά και τιμή να είναι μαζί μας απόψε και να μας "χαρίσει” λίγη από τη λάμψη της μεγάλης καλλιτεχνικής του πορείας. 

  Στόχος όλων μας είναι, με όχημα τη μουσική, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των ομάδων εκείνων της κοινωνίας μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, με ακόμα μεγαλύτερη θέληση και αγάπη".

  Μεταξύ των πρωτοβουλιών της Pfizer Hellas στον τομέα της αλληλεγγύης περιλαμβάνονται προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, δωρεές προϊόντων της για την κάλυψη των αναγκών ατόμων από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και από νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, καθώς και εθελοντικές δράσεις και χορηγίες για την ενίσχυση του έργου φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

  Στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

  Πρόσφατα επίσης πραγματοποίησε δύο δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας του νοσηλευτηρίου του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ) στην Κυψέλη. Στις εγκαταστάσεις αυτές περιθάλπονται αφιλοκερδώς 180 ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

  Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ιατρικής υπηρεσίας του Ιδρύματος, προχώρησε σε δωρεά εμβολίων τα οποία έχουν ανάγκη περιθαλπόμενοι βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Παράλληλα, η εθελοντική ορχήστρα εργαζομένων της εταιρείας, Pfizer Hellas Band, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, πραγματοποίησε μια ευχάριστη μουσική εκδήλωση για όλους τους τρόφιμους που φιλοξενούνται στο ιστορικό Άσυλο Ανιάτων, παρουσιάζοντας ένα νοσταλγικό πρόγραμμα με μελωδίες από αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.
  Το ΙΠΧΠ εδώ και πάνω από 45 χρόνια προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στηριζόμενο αποκλειστικά σε δωρεές, χορηγίες και στην οικονομική ενίσχυση που του παρέχει το φιλανθρωπικό σωματείο του Ασύλου Ανιάτων. 

  "Η Pfizer Hellas με τη χορηγία της αυτή μας βοήθησε καίρια να προστατεύσουμε τους 180 περιθαλπομένους μας, δίνοντάς μας δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αυτονόητο: στήριξη στον πάσχοντα Συνάνθρωπο. Η σιωπηλή προσφορά του Ασύλου Ανιάτων ξεκίνησε πριν από 125 ακριβώς χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τη στήριξή σας. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας έχουμε δίπλα μας", δήλωσε η κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, πρόεδρος του δ.σ. του Ασύλου Ανιάτων και της Διοικούσης Επιτροπής του ΙΠΧΠ.

  pin


  Χρυσό βραβείο στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index και διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον 

  Χρυσό Βραβείο (Gold Award) απέσπασε η Pfizer Hellas για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το 2017, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Επίσης, έλαβε τιμητική διάκριση από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, ως η εταιρεία με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον.   

  Ο CR Index, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζομένους και την αγορά.

  Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση της Pfizer Hellas στο πλαίσιο του CR Index, καθώς το 2016 είχε αποσπάσει Ασημένιο Βραβείο και τιμητική διάκριση ως η εταιρεία με την καλύτερη επίδοση κατά την πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό. 

  Κατά την πρόσφατη τελετή απονομής, το βραβείο εκ μέρους της Pfizer Hellas παρέλαβε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος και επικεφαλής της διατμηματικής ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, και δήλωσε σχετικά:  

  "Η Pfizer Hellas επενδύει συστηματικά στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, υλοποιώντας παρεμβάσεις και προγράμματα που υπογραμμίζουν και διευρύνουν τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία. 

  pin

  Η νέα διάκριση –και κυρίως η σταθερή πρόοδος που σημειώνουμε– στο πλαίσιο ενός έγκυρου θεσμού, όπως η διαδικασία αξιολόγησης και τα βραβεία CR Index, επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειές μας, με συνέπεια και σωστή στόχευση, κάνουν τη διαφορά τόσο για τους ασθενείς που υπηρετούμε όσο και για το κοινωνικό σύνολο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων