Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαρ-2019 20:35

  Αμείλικτα ερωτήματα από την αγορά ακινήτου στην Ακρόπολη που πραγματοποίησε η Ελένη Τουλουπάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αμείλικτα ερωτήματα από την αγορά ακινήτου στην Ακρόπολη που πραγματοποίησε η Ελένη Τουλουπάκη

  Αμείλικτα ερωτήματα προκαλεί η αγορά ακινήτου αντικειμενικής αξίας 280.000 στην Ακρόπολη που πραγματοποίησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, από φορολογικό έλεγχο που ξεκίνησε το 2013 και περαιώθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες και αφορά πολυκατοικία που χτίστηκε κάτω από την Ακρόπολη, προέκυψε ότι η κ. Τουλουπάκη, αγόρασε το 2008 το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, έκτασης 110 τ.μ., αντί 280.000 ευρώ.

  Ο αγοραστής του διαμερίσματος του 5ου ορόφου, έκτασης 134 τ.μ., φέρεται να έχει καταβάλει 697.000 ευρώ. Αλλά αυτή δεν είναι η τιμή που είχε δηλωθεί αρχικά, αλλά η τιμή που προσδιορίστηκε μετά τον πρόσθετο έλεγχο που του έγινε, όταν αναγνωρίστηκε η διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής και αγοραίας αξίας. Είχε πληρώσει, λοιπόν, 250.000 ευρώ παραπάνω και φορογήθηκε για αυτά.

  Προκύπτουν λοιπόν ερωτήματα σε σχέση με το διαμέρισμα της κ. Τουλουπάκη:

  -Πωλήθηκε το διαμέρισμα έναντι 280.000 ευρώ ή 530.000 ευρώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από την έρευνα της εφορίας;

  -η κ. Τουλουπάκη δήλωσε την αντικειμενική, αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια; Οι πληροφορίες λένε ότι οι γείτονές της έκαναν διορθωτική δήλωση στη συνέχεια και δήλωσαν την πραγματική αξία στο συμβόλαιο. Η κ. Τουλουπάκη το έκανε αυτό ή παρέμεινε στην αρχική αξία που είχε δηλώσει;

  -Κι αν έκανε τη διορθωτική δήλωση, πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους ή απέφυγε να τους πληρώσει; Να σημειωθεί ότι ο αγοραστής του πάνω ορόφου πλήρωσε αναλογούντες φόρους σε μια υπερβάλλουσα αξία 250.000 ευρώ έναντι εκείνων που είχε δηλώσει στο συμβόλαιο.

  -Ελέγχθηκε από την εφορία όπως συνέβη με τους γείτονές της; Να σημειωθεί ότι και ο αγοραστής και ο πωλητής του διαμερίσματος του 5ου ελέγθηκαν εξονυχιστικά από την εφορία αλλά και άλλοι αγοραστές διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας.

  -Στο συμβόλαιο, τέλος, έχει εγγραφεί μια υποθήκη μιας συστημικής τράπεζας 736.000 ευρώ για το ακίνητο το οποίο υποτίθεται ότι έχει αξία 280.000 ευρώ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων