Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 15:18

  Jinkosolar: Ο παγκόσµιος ηγέτης της βιοµηχανίας φωτοβολταϊκών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Jinkosolar: Ο παγκόσµιος ηγέτης της βιοµηχανίας φωτοβολταϊκών

  H JINKOSOLAR (NYSE: JKS) είναι ο παγκόσµιος ηγέτης στη βιοµηχανία των φωτοβολταϊκών. Διανέµει τα φ/β προϊόντα της και παρέχει τις λύσεις και τις υπηρεσίες της σε µια διαφοροποιηµένη διεθνή βάση πελατών που αποτελείται από µεγάλες ενεργειακές εταιρείες και εταιρείες δικτύων κοινής ωφέλειας, εµπορικούς και οικιακούς καταναλωτές, εγκατεστηµένους σε όλον τον κόσµο.
  Η JinkoSolar έχει αναπτύξει µια πλήρως καθετοποιηµένη αλυσίδα παραγωγής υψηλής αξίας φ/β προϊόντων, µε ολοκληρωµένη ετήσια παραγωγική ικανότητα 9 GW για ingots και wafers, 5 GW για ηλιακές κυψέλες και 9 GW για φ/β πλαίσια (στοιχεία: 30 Ιουνίου 2018).

  Τον περασµένο Σεπτέµβριο η JinkoSolar ανακηρύχθηκε από την Bloomberg New Energy Finance (BNEF) ανάµεσα στους κυριότερους 57 κατασκευαστές φ/β πλαισίων, ως "The Most Bankable" κατασκευαστής φωτοβολταϊκών πλαισίων παγκοσµίως.

  Λόγω της ταχείας µεταρρύθµισης της βιοµηχανίας, της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας και των ολοένα και πιο πολύπλοκων απαιτήσεων της αγοράς των φ/β τα τελευταία χρόνια, η JinkoSolar αξιοποίησε την τεχνολογική της υπεροχή προκειµένου να δηµιουργήσει τεχνολογίες αιχµής του αύριο. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης SNEC 2018 στη Σανγκάη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το φ/β πλαίσιο JinkoSolar Cheetah, µαζικής παραγωγής, µε τη µεγαλύτερη απόδοση παγκοσµίως, φέρνοντας τη βιοµηχανία στη νέα εποχή PV 4.0, µε κυρίαρχη ισχύ 400 Wp. Η κορυφαία αυτή σειρά φ/β Cheetah αποτελεί το νέο σηµείο αναφοράς για πλαίσια εξαιρετικής απόδοσης, µε κορυφαίες επιδόσεις στην αγορά σε πραγµατικές µετρήσεις όπως η απόδοση, η περιορισµένη απώλεια ισχύος, η ανοχή σκίασης και η ανθεκτικότητα.

  Οικονοµική ωφέλεια

  Η δυνατότητα χρήσης Φ/Β υψηλότερης απόδοσης σε Wp µπορεί να µειώσει σηµαντικά το κόστος κατασκευής (BOS), τα λειτουργικά κόστη (O&M) και, άρα, το σταθµισµένο κόστος παραγωγής ενέργειας (LCOE), επιταχύνοντας έτσι την πορεία προς την επίτευξη του Grid Parity. Η λύση µε πλαίσια τύπου Cheetah µειώνει σηµαντικά το κατασκευαστικό κόστος για τα φ/β έργα µεγάλης κλίµακας, επειδή ο αριθµός των πλαισίων για µια δεδοµένη µέγιστη ισχύ µειώνεται κατά 6%, µε αποτέλεσµα το εργατικό κόστος και τα κόστη βάσεων στήριξης να µειώνονται αναλογικά. Κατά συνέπεια, χαµηλότερα κόστη BOS και O&M και χαµηλότερο LCOE οδηγούν το IRR της επένδυσης του έργου σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

  Επιπλέον, συγκρίνοντας µια εγκατάσταση µε τις νέες σειρές πλαισίων Jinko Mono PERC και Jinko Cheetah Half Cell, η περιοχή που απαιτείται για την εγκατάσταση των φ/β µειώνεται περίπου κατά 3%, αξιοποιώντας πλήρως το οικονοµικό πλεονέκτηµα ενός συστήµατος στέγης και µεγιστοποιώντας την παραγόµενη ισχύ σε µια οροφή. Οι δαπάνες για τη δέσµευση γης και τα κόστη προετοιµασίας µειώνονται σηµαντικά επίσης.

  Μέγιστη αποτελεσµατικότητα

  Τα Φ/Β πλαίσια CHEETAH έχουν σχεδιαστεί για την επίτευξη του Grid Parity χάρη στην εξαιρετικά υψηλή απόδοσή τους. Τα νέα µεγέθη wafers, κυψελών και πλαισίων θα συνεχίσουν να αυξάνουν την ισχύ των πλαισίων ακόµα περισσότερο, ακόµα και πάνω από τα 400 Wp. Η τάση για τη νέα σειρά Cheetah είναι να καταστεί στο άµεσο µέλλον ως η κύρια σειρά φ/β και οι πελάτες της Jinko να επωφεληθούν από αυτήν, µειώνοντας σηµαντικά το κόστος του φ/β συστήµατος µε υψηλότερη παραγωγή ενέργειας.

  Βιωσιµότητα της λύσης

  Η Jinko προτείνει ένα προϊόν που βασίζεται σε ώριµες και αποδεδειγµένες τεχνολογίες, διαθέσιµες στα εργοστάσιά της, µε τεράστιες παραγωγές τάξεως πολλών GW: αυξάνοντας απλώς την επιφάνεια του wafer, χωρίς να τροποποιηθούν τα στάδια παραγωγής κυψελών και πλαισίων, βασιζόµενη έτσι στα καθιερωµένα πρωτόκολλα ποιότητας που εφαρµόστηκαν στη συνολική παραγωγή της Jinko.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων