Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 12:49

  Αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αρνητική για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:59

  Παραμένει "αρνητική" για τις ελληνικές τράπεζες η BofA Merrill Lynch σε σημερινή της ανάλυση, μετά από τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου/α΄ εξαμήνου.

  Ο επενδυτικός οίκος προχωρά σε μεγάλες μειώσεις των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών, ενώ τροποποιεί και τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία.

  Συγκεκριμένα, οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας η τιμή-στόχος μειώνεται στα 2 ευρώ από την προηγούμενη των 3,23 ευρώ, κυρίως λόγω των εκτιμήσεων για χαμηλότερη κερδοφορία για αρκετό διάστημα.

  Αναμένει τώρα ότι οι δείκτες των δανείων θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η τράπεζα προχωρά σε βαθιά αναδιάρθρωση και καθώς το κόστος του ρίσκου παραμένει υψηλό για την κάλυψη των επισφαλών δανείων. Η σύσταση για την Πειραιώς παραμένει underperform.

  Επίσης, προχωρά σε περικοπή της τιμής-στόχου της Alpha Bank, στα 1,25 από την προηγούμενη των 1,60 ευρώ, λόγω του ότι διατηρεί το κόστος ρίσκου υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα (σύσταση underperform).

  Η νέα τιμή στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι τα 2,89 ευρώ από την προηγούμενη των 3,10 ευρώ (σύσταση neutral) και της Eurobank είναι τα 1,19 ευρώ από τα 1,17 ευρώ (σύσταση neutral).

  Η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ακόμη πως ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν τα επισφαλή δάνεια, τα ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) παραμένουν επίμονα υψηλά, και η μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών δεν φαίνεται να έχει "πιάσει" κάποιον σημαντικό ρυθμό.

  Όπως προσθέτει, οι πωλήσεις NPEs έρχονται στο προσκήνιο και "θεωρούμε ότι υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης των εσόδων", ενώ κάνει λόγο και για απουσία θετικών καταλυτών.

  Τονίζει ακόμη ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε πρόοδο σε κάποια χρόνια ζητήματα, άλλες ανισορροπίες πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να παρασχεθεί ένα υποστηρικτικό λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες.

  Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, την αντιμετώπιση των επενδύσεων και της υψηλής φορολόγησης περιουσίας.

  Αν και έγιναν κάποιες συζητήσεις, για παράδειγμα για την πιθανή μείωση του φόρου ιδιοκτησία, "δεν βλέπουμε κάποιους καθοριστικούς θετικούς καταλύτες βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερα καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές". 
   

  Έφη Ευθυμίου
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων